2012. január 4., szerda

Őszi forgatag az oviban


Nyíregyháza, 2010.09.30.

Már amikor az oviba járás első hetében hallottuk, hogy lesz az oviban piac, aminek a neve Őszi forgatag. Aztán tíz nappal a rendezvény előtt volt szülői értekezlet, ahol végül is bővebb információkhoz jutottunk.

Mi krumplit, karalábét és almát vittünk, amelyet a nagycsoportosok árultak. A vevők a kiscsoportosak, illetve a szülők voltak. Természetesen a bevétel az óvodát illette.

A nagy napon tehát Zsombus elment reggel az oviba. Anya pedig az Őszi forgatag kezdetére, fél tízre ment át. Maci nagyon örült, mert előre nem beszéltük meg vele, hogy anya át megy majd. ,,Természetesen” innen mindig azt nézte, hogy hol van anyuci. Sajnos, az időjárás nem kedvezett nekik, így a piactér az óvoda folyosóján volt.

A piacolás után kézügyességi foglalkozások voltak. Például összevágtak szívószálat és karkötőt fűztek össze belőle. Aztán gyurmáztak és babot, apró magvakat helyeztek el benn, amelyek egy kis képpé állt össze. Amikor anya hazajött és megmutatta, akkor ezek a dolgok nekem is nagyon tetszettek.

Jó ötlet volt az is, hogy árultak fogmosó poharat, természetesen azt vettük meg, amelyen Zsombor jele is rajta volt, a sárgarépásat.

Nincsenek megjegyzések: