2012. január 4., szerda

Lehetek én a kisegér?! avagy ballagás a kiscsoportból...


Nyíregyháza, 2011.05.25.

Szerda este fél öttől volt a Micimackó csoport ballagása. Bennem még élénken élt Maci tavalyi ,,produkciója” így izgatottan vártam mi is lesz ezúttal. Zsombus hetek óta mondta a verseket. Így abban biztosak voltunk, azzal nem lesz, hogy elfelejti, vagy belesül.

Negyedórával korábban mentünk, és jól is tettük, mert Zsombus még az udvaron játszott. Anya szépen beterelte az ,,öltözőbe”, ahol kicsit megmosdott, szépen felöltözött és már mehetett is volna hátra a többiekhez, de ő még egy kicsit ,,anyucikázni” akart. Aztán nagy nehezen sikerült rávenni, hogy elinduljon a gyülekező helyre.

A bevonulásnál Maci hol máshol lehetett volna, mint az legelöl fogva Ildikó néni kezét. Szépen énekelt és jókedvű, mosolygós Maci volt. A Répamesénél sikerült mindenki arcára mosolyt fakasztani, amikor megkérdezte: - Lehetek én a kisegér? Természetesen lehetett, hiszen az a szerep volt rá kiosztva. Aztán felvette a kisegér jelmezt és abban bohóckodott. Amíg szerepelt Zsombus végig elemében volt. Amikor ,,törölközni” kellett ő minden körben ,,törölközött” nem csak akkor amikor ő volt a kör közepén.

Úgy 20 perc után, amikor már inkább a nagyok szerepeltek, Maci nemes egyszerűséggel elhagyta a társulatot és odament anyucihoz, és nem is nagyon volt kedve visszamenni. Anya nagy nehezen rábeszélte a folytatásra, de mert nem volt szerepe, csak a tényleges ballagóknak, akik szeptemberben iskolába mennek, így unta magát.

Összességében elmondhatjuk, hogy Zsombus ügyes volt. Nemhogy nem sírt, hanem elbírt szakadni anyucitól is, amíg ő is szerepelt, addig lelkes volt és igencsak aktív.

Nincsenek megjegyzések: