2012. január 4., szerda

Lovaglás a Diósgyőri várban


Miskolc, 2010.08.14.

Szombat reggel úgy döntöttünk, hogy az időjárásra való tekintettel, ha már nem mehetünk fürödni, akkor kirándulunk Miskolcra.

Nagyjából akkora értünk oda, amikor elkezdődtek a Diósgyőri várjátékok. Nagy volt a forgatag, mindenféle mutatványosok, de valahogy ezek Macit nem kötötték le. Elment anyával sétálni a várba. Még a toronyba is felsétált, majd lent sétáltunk a várfalak árnyékában.

Miután Zsombus továbbra sem mutatott érdeklődést a vitézek bemutatója iránt, ezért lementünk a várárokba, ahol többek között gyerekek pónikon lovagolhattak. Először azt hittük Macinak nem tetszik majd. Mert csak nézte, de aztán legnagyobb meglepetésünkre mégiscsak felült rá. Persze nem csak a lónak kellett köröznie, hanem anyucinak is mellette. Aztán annyira belejött, hogy egy nagyobb pónira ült. És anya ment mellette…  És mivel volt még egy paci, így azt is kipróbálta a Maci. Igaz, ez utóbbi esetben már anyának nem is kellett mellette sétálnia.

A várban megebédeltünk majd felmentünk a Bükk-be, egészen Bánkútra. Abban bízva, hogy közben elalszik Maci. Bánkútra érve úgy nézett ki, hogy elaludt. Kerestem egy csendes helyet, majd leállítottam a kocsit. Ahogy leállt a kocsi Zsombus megszólalt: - Aludtam! Így aztán lementünk Garadnára, és próbáltunk újra neki futni az alvásnak. Miután egy órától három óráig szenvedtünk, úgy döntöttünk, hogy akkor hagyjuk a délutáni alvást mára. Majd alszik, amikor akar.

Ezután kisvonatoztunk egy jót. Nagyon sok gyerek volt, és Maci a két alagútban velük sikoltozott. Amíg a Papírgyárnál vártuk, hogy visszainduljon a vonat, sétáltunk egyet. Zsombi nagykedvvel szedte a lábait, igyekezett mindig talpfára lépni. Visszafelé bár lényegesen kevesebben ültünk a vonaton, de Zsombit ez nem zavarta. Ő ugyanolyan erővel sikítozott az alagútban, mint odafele.

Hazafelé még beugrottunk az Auchanban, és a Dechatlonba. Különösen ez útóbbi volt Zsombinak ismét nagy élmény. Le se lehetett szállítani a bicikliről. Amikor ez végre sikerült, akkor indulás után nem sokkal már el is aludt. Egészen hazáig aludt. Amikor kivettük a kocsiból és ölbe be akartuk vinni, sajnos elkezdődött a tűzijáték. A petárdák durranásától mindannyian megijedtünk. Zsombus pedig sírva fakadt. Alig tudtuk megnyugtatni.

Nincsenek megjegyzések: