2012. január 4., szerda

Mikulás családiasan és vonattal


Nyíregyháza, 2010.12.11.

Zsombikámat valahogy nem érintette meg igazán a Mikulás. Illetve mire személyes találkozott a Mikulással már véget ért...

Rosszul kezdődött a december. Először nem volt piros a Maci torka, de aztán pár napra rá már kicsit piros volt így, hogy már nem csak köhögött ,,kiírta” a doktor néni. Ez azt jelentette, hogy sem a bölcsiben, sem pedig az óviban nem találkozott Zsombi a Mikulással. És mivel közben apa is megbetegedett, ezért a városba sem tudtam felvinni, hogy mégiscsak összejöjjön a ,,nagy találkozás”.

Szombaton este elmentek anyával felköszönteni Barbust a névnapja alkalmából, illetve elvitték a mikuláscsomagot az uncsitesóknak. Maci jól érezte magát, evett és ivott rendesen, egyébként pedig ,,hozta a formáját”. Érdekes, hogy nem nagyon rabolt rá az édességekre. Simán haza hozta a cuccot és nem érdekelte. Ugyanígy amikor vasárnap reggel kiment megnézni a csizmáját. Behozta a mikulást és letette.

A következő szombaton aztán végre létre jött a ,,nagy találkozás”. ,,Szerencsére” már reggel hatkor felkelt, ami azt jelentette, hogy 7 óra tájban el tudtunk indulni Miskolcra, a Mikulásvonathoz. Az úton jól haladtunk, így időben odaértünk és még jegyet is kaptunk... Miután elindult a vonat a krampuszok is aktivizálták magukat. Énekeltek, beszélgettek a gyerekekkel, mondókát tanították. Még a felnőttek is bekapcsolódtak a dalolásba. Az alagút előtt pedig volt nem egy próba – taps, lábdobogás, sikoltozás – , hogy az alagútból elzavarják a boszorkányokat.

Lillafüredre megérkezve vidám zene szólt. És amikor leszálltunk – Malacka segítségével –, akkor láttuk, hogy tényleg ott az egész mesevilág. Ráadásul mindenki vidáman táncolt, ami a  -5 fokban nem kis teljesítmény volt. Ezután besétáltunk a színpad elé. Ahol a mesevilág ezúttal a dobogón énekelt és táncolt, majd a Télapó segítségével megkaptuk az ,,eligazítást”.

Az első helyen Micimackó és csapata várt. Róbert Gida, Micimackó, Bagoly és a többiek az érzékekről beszélgettek, tanulhattak a gyerekek. Zsombus persze csak óvatosan, és jobbára hátulról merte megsimogatni Micimackót. Aztán előjött egy kis hiszti. Konkrétan haza akarta jönni, illetve a Mikulással akart találkozni, és hogy nyomatékot adjon a szavának lefeküdt a hóba. Igyekeztünk a józan eszére hatni, és kiszedni a hóból. Így aztán mi némi késéssel érkeztünk meg Süsü sárkányhoz. Süsü tényleg nagyon vicces volt, meg a Kiskirályfi is nagyon igyekezett, nem hiába, mert Zsombi nézte egy kicsit, de igazából akkor nyugodott meg, amikor elindultunk a Mikuláshoz. A Mikulásnál rögtön az első sorba állt, leste a Mikulás minden mozdulatát. Alig várta, hogy megkapja a csomagját. És miután elvégzete a Télapó a dolgát Maci egy közös képhez mellé állt. A 4. színen Mátyás király meg az igazmondó juhász meséje elevenedett meg. Közel egy órás fagyoskodás után elindultunk a kisvonathoz. Az útunk a kívánság kapun át vezetett, ahol mindenki kivánhatott majd meghúzta a csengőt. Az ebéd után Zsombust könnyen elnyomta az álom. Aztán amikor felébredt bementünk az Auchanba, majd a kérésére a Decathlona, de nem volt kerékpár neki való így 20 perc után el is jöttünk. Haza felé rendkivül óvatosan, sűrű hóesésben jöttünk.

Nincsenek megjegyzések: