2012. január 4., szerda

Egy nehéz nap krónikája - Ördög bújt a Maciba!


Nyíregyháza, 2010.09.30.

Csütörtökön ördög bújt a Maciba!

Amikor délután fél négy tájban érte mentem, az óvónénije, Ildikó néni azzal fogadott, hogy ő nem szokott Zsombira panaszkodni, de ma nagyon sok probléma volt. Nem fogadott szót, összevissza rohangált, állandóan palincolt. Ráadásul nem is nagyon aludt. Mit mondhattam volna? Egy jó apa  ilyenkor csak hümmög és igyekszik gyorsan elhagyni az intézményt.

Ahogy Anyunál voltunk, meg amikor mentünk anyuciért, semmi jel nem utalt arra, hogy Maci ,,el lenne indulva”. Így aztán neki vágtunk a Metronak. A Metronál Maci elment a wc-re, anyával. Ahogy anya elmesélte: neki nem volt szabad bemennie a fülkébe. Ahogy Maci bement a fülkébe MAGÁRA ZÁRTA az ajtót. Azaz elfordította a zárat. Anya kint teljesen kétségbe esett, hogy mi lesz most, bent ragad Zsombor... Nagyon megkönnyebült, amikor nyílt az ajtó és a 3 év 8 hónapos kisfia kisétált... Amikor kijöttek a mellékhelységből és elmondta anya apának, hogy mi történt, apa is nagyon megrémült.

Az áruházban aztán Maci újabb ,,jelenetei” következtek. A játékosztályról 8 lóval sem lehetett elvontatni. Igazából nem követelőzött. Csak megnézett minden olyan játékot, amely őt érdekelte, elsősorban persze a vonatosokat. Aztán, amikor eljöttünk, ő még visszament. Majd legalább háromszor. Mert meg néz még valamit, egy kicsit. Ez persze egyre idegesítőbb lett. És persze a Maci nem tudott leállni. Hiába a szép szó, hiába a tiltás kilátásba helyezése. Meg, hogy ,,apa és anya” itt hagy... Semmi foganatja nem volt. Aztán bement egy próbafülkébe, és a csapóajtón könnyen átment, de kifelé már nem tud kijönni. Ezen már kínomban csak nevettem...

Gyorsan beraktuk a bevásárló kocsiba, ami kell és amilyen gyorsan csak lehet elhagytuk a METRO áruházat.

Nincsenek megjegyzések: