2012. január 4., szerda

2. nap Túra Salgó-várba és Somoskőre


Salgóbánya, 2011. 08. 18.

Reggelinél megbeszéltük Zsombussal, hogy ma elmegyünk túrázni, sétálni egyet. De sem anya nem veszi az ölébe, sem pedig apa a vállára. Azaz jön a két szép lábán. Végül is 45 percre van hozzánk a Salgó-vár. Annyit ki kellene bírnia. Aztán visszafelé meglátjuk.

El is indultunk szépen. Az út elején porozott a Maci, Salgóbányán áthaladva pedig egy bottal játszott. Beérve az erdőbe pedig Micimackóról beszélgettünk, illetve a fákat nézegette. Minden gond nélkül felmászott a várba. Talán csak a bejárat előtti köves részen csúszott el. A várban alaposan körülnézett, iszogatott. Jókedvű volt, nem tűnt fáradtnak. A gyönyörű kilátás nagyon tetszett neki. Felment a felső, felújított részbe is minden további nélkül. Ezután átmentünk a Boszorkánykő-hőz. Amíg anya fényképezett, addig jó Macka leült a porba és rajzolt. Visszafelé megálltunk a Zenthe Ferenc parknál, ahol volt egy kis játszótér. Míg apa pihegett, Maci fáradhatatlanul játszott. A szálló előtt vagy száz méterre jutott eszébe, hogy anya vegye fel az ölébe. De aztán a por jobban izgatta, hogy rugdoshatja, az meg száll. Szóval Malackánk (Ő hívja így magát a Micimackó barátai közül) zokszó nélkül lesétált kb. 8-9 kilométert! Mi voltunk a legjobban meglepődve. Szédületes kiskrapek, alig múlt 4,5 éves és milyen jól bírja, mennyi erő van ebben a gyerekben (is).

Délután két órát aludt. Ébredés után megbeszéltük vele, hogy elmegyünk a Somoskői várhoz. Itt a parkolótól csak fel kellett sétálni a várba. Ez is tetszett neki, különösen a kilátás meg a lépcső. Nem volt könnyű visszafogni, mert őkelme ment volna minden felé, a romos vár pedig nyilván nem játszótér. Nem mellesleg Zsombor elkezdett érdeklődni a fényképezőgép iránt. És remek képet készített apáról. A vár alatt találtunk egy harangot, amelyet kétszer meg is húzott. Visszafelé megálltunk Eresztvényben, ahol kb. egy órát játszott. Zsombikánk ezúttal sem fogta vissza magát. Mindenkinek köszönt és ismerkedett, fiúkkal és persze lányokkal is. Csúszdázott és kipróbált más ügyességi játékokat is. Miután látta, hogy a többiek homokoznak, ezért ő is homokozott.

Nincsenek megjegyzések: