2008. február 13., szerda

Order of the day

Lassan sikerül beállnunk egyfajta napirendre. Ami aztán persze Zsombi kedvének megfelelően változhat...

7 és 8 óra között ébresztő. Amíg Ildi elpakol meg elkészíti a reggelit, addig Zsombibal Szezám utcát nézünk. Reggelire a nagy kedvence a tojásrántotta, de nem marad el messze tőle a májaskenyér sem. No, meg persze a felvágottak. És paradicsom belseje! Nagyon szereti, ha friss a kenyér. Reggeli után még belefér egy kis Halász Judit.

Fél tíz tájban táp, és olyan 10 óra tájban irány a friss levegő. Ha szépen süt a nap, akkor hamar elalszik, és az utóbbi időben 2 órákat is aludt. A hideg nem éri, igyekszünk jól bebugyolálni. Mondjuk az szerencse, hogy nincs megfázva, mert imád a napsütésben, a friss levegőn aludni. És akármennyire is védjük az ember nem lehet elég elővigyázatos...

Délben a legfontosabb a leves. Nagyon leveses. Másodikra bármit kap megeszi, legfeljebb a mennyiség kérdéses. Ebéd után babivízet kap, ezzel is óvjuk a fogacskáit. (Lassan meg kellene számolni hány is van. Most is jön kettő...)

Ebéd után játék minden mennyiségben. Ami nem könnyű feladat, mert megvan róla győződve, hogy tud járni. Igaz, már egyik szobából átmegy a másikba, de nem árt szemmel tartani, mert azért még imbolyog erősen. És nagyon szeret sietni is, ami egy újabb ok arra, hogy elessen... Szinte nincs olyan játék, amelyet ne szeretne... Gumikacsa, könyvek, motorka, plüssfigurák... Persze legjobban a zenés, nyomogatós vonat, és az autóbusz a kedvenc. No meg a TV, rádió, számítógép... Amikről amikor igyekszem lebeszélni rendre besértődik. Délután otthon egyre nehezebb rávenni, hogy aludjon. ,,Idegenben", azaz a nagyszüleinél elalszik, de otthon nem nagyon akar. Vagy beletörödünk ebbe, vagyha keveset aludt délelőtt akkor elvisszük egy kicsit autókázni, ez utóbbi tuti recept, pár kilométer múlva már alszik is. Az uzsi reszelt alma, anyu-féle töktorta, kiwi, ilyesmi. A vacsora általában vagy valami meleg kaja, vagy valamilyen bébi konzerv.

Hét óra tájban fürdés. Hetente 2x igyekszem én is vele fürödni, ilyenkor jókat pancsolunk. Míg felveszi a pizsijét, én előkészítek egy Szezám utcát... Azt megnézzük közösen, Ildi elkészíti a Jóéjt tápot, megágyaz... Aztán, ha még nem álmos egy kis Halász Judit. Vagy nálam alszik el (ez a ritkább), vagy leugrik az ölemből és elindul haza...

Nincsenek megjegyzések: