2008. december 21., vasárnap

Családi nap

Vasárnap családi napot tartottunk. Az egyetem meg a munka miatt nem nagyon volt idő annyit együtt lenni, mint amennyit szerettünk volna, így ma Családi nap keretében ellátogattunk a Sárospataki várhoz.

Maci nem nagyon ellenkezett, hogy kocsiba kell szállni. A kompon csak úgy meresztette a szemét, a Tisza mindig bejön neki. A Sárospataki várnál nagyon örült, hogy kiszállhatott. Először a felező vonalon sétált, szerencsére nem sok kocsi jött. Aztán a templomnál a macskaköves úton futkározott. Bebújt a lánccal elkerített füves részre, majd kijött. Érdekes, hogy tudta, fel kell emelni a láncot, bebújni alatta, aztán felemelni és ki. Az biztos, hogy van logikája a srácnak.

Ezután lementünk a vár alatti részre. A köves úton és várfalmaradványokon nagyon ügyesen sétálgatott. Anya fogta a kezét – ami nem nagyon tetszett neki – ő pedig szépen ment a köveken. Az egyik vége előtt pár méterrel kikönyörögte magának, hogy önállóan menjen, aminek az lett az eredménye, hogy utolsó lépésként nagyot lépve el(le)esett. Természetesen nem Zsombus lenne, ha nem akarta volna újra megcsinálni.

Az alsó rész és a felső rész közötti boltíves átjáró nagyon tetszett neki. Kétszer is átment alatta. Hátrált-hátrált és nézett felfelé… Aztán sétáltunk egyet a várkertben. Itt látszott, hogy fáradt a kicsi. Néha felkapaszkodott anyuhoz, vagy én cipeltem, ha anya már nem bírta. Amikor sétálgatott, akkor igazán elemében volt. Talált egy szellőzőt, valami régi követ, természetesen bele dugta a kezét, aztán kavicsokat szedett és beledobálta a pocsolyába. De akkor konkrétan nagyon megijedtem, amikor egy pincerész tetejére felmászott, és még első alkalomra vissza is futott szépen, ám másodszorra rossz irányt szeretett volna venni. Nagyon megijedtem és siettem is, hogy még véletlenül se abba az irányba induljon el.

A több mint egy órás séta után elmentünk Pálházára, a szokott ,,vendéglőnkbe”. A húsleves ezúttal is csúszott a Macinak. Az anyja öléből ette és igazán jó ízűen, a sárgarépa tuti befutó nála. A másodikat, a rántott húsit, a vegyes köretet és az őszibarack befőttet már nálam ette. Hasonlóan jóízűen.

Ebéd után beszálltunk a kocsiba és nemsokára Zsombus elaludt. Közben egyszer felébredt, egyszer felsírt, és egyszer felnevetett. Összességében több mint két órát aludt… Aztán amikor befordultunk a házunkhoz vezető útra, elkezdett dünnyögni, mert ő még nem akarta hazajönni… Nem zavarta, hogy besötétedett, a lámpák égtek…

Nincsenek megjegyzések: