2008. június 10., kedd

Ribizli

Ma délután a kertben voltunk. A kert az egy jó dolog. Abból a szempontból mindenképpen, hogy gyakorlatilag 400 négyszögölön futkározhat Zsombi. Másrészről viszont annyiban aggályos, hogy egyikünket folyamatosan leköti.

Maci ugyanis imád játszani. Imád a homokozóban lenni, és minden féle formákat telerakni homokkal. Közben pedig nézni a szomszéd cseresznyefáján levő szélfogót. Aztán imád lépcsőt mászni, igaz vagy négykézláb megy fel, vagy a szélén a téglákat fogja, de halad… Közben persze ránk a frász jön, de nem merünk rászólni, nehogy megijedjen. Persze, ha időben ott vagyunk, akkor fogjuk a kis kezét.

Nagyon szereti nézni, ahogy locsolunk, ahogy pörög a forgó. Ahogy megy a víz körbe körbe. Vagy, ha felrakom az asztalra, és járkál kicsit, majd elugrik felém, mert tudja, hogy apa úgy is elkapja…

No, és persze imádja anyut is, és ha nem látja – najó nem látja – pár percig, akkor elkezdi keresni, és dünnyög, amíg meg nincs. És, ha megvan, akkor nem számít milyen messze van, és az sem mi van útközben. Szerencsére az eper, a paprika és paradicsom palánták eddig jól bírják a kis lábát.

Ma Zsombus felfedezte a cseresznyét és a ribizlit. Cseresznyét már eddig is kapott, amit a piacon vettünk. Kiszedtük a magját, ketté vágtuk és úgy adtuk oda neki. Most eléri a lecsüngő ágakat, és próbálja magát kiszolgálni, amitől frászt kapunk. Eddig szerencsére sikerült résen lennünk, nehogy lenyelje a magot. Amikor kérjük mindig kiveszi a szájából. A ribizlivel nincs ilyen könnyű helyzetünk. Leszedi a kiskezével és ham, be is kapja. Onnan pedig már nincs visszaút. Ráadásul nagyon ízlik neki. Vagyis egy nem elég neki…

Apropó! Most jut eszembe a víz! Mert azt is nagyon szereti Zsombi. A pörgőtől fél, de a tömlőkből kifolyótól nem. Imádja a kis pocsolyákat, tapicskol benne rendesen. Kézzel-lábbal és szívesen bele is ülne – ha hagynánk!

Szóval jó dolog a kert. Nem állítom, hogy kertész lesz a Maci, dehogy van hely, ahol futkározhat, játszhat, az biztos…

Nincsenek megjegyzések: