2009. november 17., kedd

Elveszett a Maci

Vasárnap ebéd után anyósomékkal elmentünk bevásárolni a TESCO-ba. Zsombi ezúttal is a bevásárló kocsiban foglalt helyet. Nem is volt vele különösebb gond. Megúsztuk az akciós osztályt, a csomagoló papíroknál kicsit elcsábult. Így vettünk egy tekercs kép papírt. Nem kért semmit se a pék részen, se a zöldség osztályon. (Amúgy se igazán jellemző rá, hogy nyüglődik valamiért, ezt vagy azt vegyük meg…) Megnéztük a halacskákat is. A nagy vizes tartály tele hallal mindig tetszik neki.

Már a vége fele jártunk, amikor apósommal elmentünk üdítőt venni. Sajnos, ekkor ki kellett venni Zsombust. Aki egy darabig ott állt mellettünk, majd amikor elkérte és megkapta a zöld fürdősót, akkor igen aktívvá vált. Elrohant és otthagyott bennünket. Mi a pakolás miatt elég nehezen reagáltuk ezt le. Csak már azt vettük észre, hogy eltűnt a Maci.

Ekkor ért oda Ildi meg nagymama. Úgy, hogy négyen négy irányba mentünk. Én a pénztárak felé, kérdeztem a biztonsági őrt, de nem látta. Aztán át a citromleves részre, a halashoz, előre a játékosztályra… De nem volt sehol. Aztán vissza pénztárakhoz… Közben minden gyereket néztem, minden trappolásra felkaptam a fejem.

Az egyik pénztáros néni mondta, hogy az előbb vitt el egy idősebb hölgy egy kisfiút, aki sorban állt egy fürdősóval. Szerencsére anyósomékat már könnyen megtaláltam.

Borzasztó 5-10 perc volt.
Még belegondolni is abba, hogy elveszíthetjük Zsombust…
Amikor ezeket a sorokat írom, még mindig összerándul a gyomrom.
Soha többet ilyet!

2 év

Két, nagyon boldog év telt el azóta, amióta Zsombus velünk lakik. Bár, Ildivel megbeszéltünk, hogy ezt nem ünnepeljük, mint Zsombus pótszülinapját, de nyilván azért akaratlanul is eszébe jut az embernek…

Másfél hete volt Zsombi névnapja. Nagyon sok játékot kapott. Természetesen a nagyiktól Thomast… A testvéreméktől, illetve Ildi testvérétől is játékokat, nem is keveset. Azt se tudta szegény melyikkel játszon. A bátyáméktól Thomas-szos tortát kapott… Az is nagyon ízlett neki.

A bölcsikébe mindig történik valami. Lassan megszokja a bilikét, van hogy naponta kétszer is abba pisil (ettől függetlenül azért jut még a pelusba is.) Csütörtökön nagyon ízlett a cékla neki. Olyannyira, hogy megette a többiekét is. Ma pedig kétszer evett a májból, rizzsel…

Zsombi kedve változó. Kiegyensúlyozott baba, de a korának megfelelően az akaratosság, a hiszti tőle sem áll távol. Képes különleges jeleneteket produkálni… Másrészről sokszor rendkívül szeretetreméltó… Puszilgat bennünket, bújik hozzánk… Nagyon igyekszik kimutatni mennyire szeret bennünket…

Nagy öröm és boldogság ez a szeretet jegyében eltelt 2 év…