2008. július 7., hétfő

Bánkúti séta

Vasárnap felkerekedtünk, hogy sétáljunk egyet Bánkúton. Nagyon örültem ennek a kirándulásnak, mert gyakorlatilag az elmúlt két hétben Zsombi csak éjszakára jött haza, tejet inni meg aludni. Mamiéknál ott volt a három uncsi tesó és hát akkor ő sem hiányozhat a csapatból… Egész nap sétáltak, motorkáztak, pancsoltak…

Tiszalök felé mentünk, mert tudtam, hogy Maci nagyon szeret kompozni. Imádja bámulni a kompból a folyót. Nem volt ez másként most sem. Legszívesebben átbújt volna a láncon és a komp elejébe megy. Amit mi persze nem hagytunk… Tiszatardoson nem sikerült megállnunk, így Csobajon öltöztettük át. Csobajon megálltunk a központban, a fajátszótér mellett. És, ha már ott voltunk, játszottunk egy jót… Hintázott Zsombi, aztán odavissza járkált gerendákon, majd a láncos gerendán is. Először nem akart rámenni, mert mozgott, de aztán nagyon megtetszett neki. Vagy hatszor is átment rajta. Aztán kocsiba ültünk és Zsombus nemsokára el is aludt.

Másfél órát aludt, az utolsó félórát a Majálisparkban. Amikor felébredt lementünk kajázni. Maci jól evett, húslevessel és cigánypecsenyével tömte ki a pociját. Kaja után felmentünk Bánkútra. Zsombi nagyon örült, amikor kivettük a kocsiból a motorkát. Fel is pattant rá. És nagy sebességgel vágott neki az erdei útnak. Ildi összepakolt gyorsan, én felkaptam a hátihordozót és indultunk is. Illetve mentünk Zsombus után, aki kiscsikó módjára sietett a motorkával. Aztán észrevette a köveket az úton, majd beállt egy bokorba és a leveleket szedegette… Pár száz méterre egy tisztásra értünk, ahol Maci ismét lelassult… Merthát a kövek… No, meg a fáradtság… Először nem akart beszállni a háti hordózóba, de aztán amikor beraktuk láthatóan jól érezte magát. Amikor mondta neki Ildi, hogy buksi, akkor lehúzta a fejét és így a behajló ágak nem mentek a szemébe. Fogta anya kezét és így mentünk… Amikor visszaértünk Bánkútra lementünk megnézni a síházat, aztán vissza… Elfogyasztottuk az uzsit, és úgy gondoltuk, hogy még átmegyünk Szentlélekre sétálni egyet.

Maci azonban nem így gondolta. Ahogy beszállt a kocsiba el is aludt. Így aztán elindultunk haza…